[VIDEO] Università Polo Ospedaliero Integrato Università - Ausl LT

[VIDEO] Università Polo Ospedaliero Integrato Università - Ausl LT

Un minut de citit

#ObesityDayEurope 2021 #WorldObesityDay Obezitatea este o boală cronică, care se tratează chirurgical, atât pentru excesul de greutate, cât și pentru bolile concomitente, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială, apneea de somn, hipercolesterolemia, etc.

Are si mai multa importanta tratamentul chirurgical al obezității severe în contextul actualei pandemii COVID19. La începutul pandemiei, a devenit clar că persoanele cu obezitate au mai multe șanse să sufere complicații și deces din cauza COVID-19, ultimul raport al IFSO arată că ratele de deces sunt de zece ori mai mari în țările în care mai mult de 50% din populație este supraponderala.

Obezitatea este o boală care nu primește o prioritate proporțională cu prevalența și impactul acesteia, și care acum este în creștere rapidă în economiile emergente, inclusiv România COVID-19 oferă o nouă urgență - și inspirație - pentru toată lumea să se reunească și să abordeze cauzele principale ale obezității. Aceasta înseamnă adoptarea unei abordări integrate, echitabile, cuprinzătoare și centrate pe fiecare persoană pentru abordarea obezității.

Urmăriți mesajul nostru video cu ocazia Zilei Mondiale împotriva Obezității.

Share on:

Calculator BMI