Septembrie Academic 2023 - congrese, întâlniri, conferințe

Septembrie Academic 2023 - congrese, întâlniri, conferințe

3 minute de citit

Septembrie este o lună bogată în congrese, întâlniri, conferințe. Revenirea la muncă înseamnă și întoarcerea la știință, dezbateri, cercetare, socializare și experiențe noi. Practic, activitatea academica de toamnă a implicat prezentări orale și video, prânzuri și cine de lucru, paneluri și conferințe despre chirurgia bariatrică și metabolică.

Câteva referințe din prezentările și forumurile mele din această lună:

  1. Gut microbiota and metabolic status shift 1 year after laparoscopic ROUX-en-Y vs One Anastomosis Gastric Bypass. Results of a Italian, multicenter randomized control trial.
  2. Trends and safety of bariatric revisional surgery in Italy: multicenter, prospective, observational study.
  3. Intraoperative criteria to proceed to hiatal hernia repair (with Prof. Silecchia).
  4. Readmission and Reoperation Rates after Laparoscopic Bariatric Surgery in an Italian Center of Excellence IFSO-EC.
  5. Materials matters through time working dinner.
  6. BARIAlink Academy @ IFSO Naples 2023 (both Congress session and social meeting) and online on 14th of September.
  7. Experts’ Forum Discussion Session: Dietetic, Medical and Surgical Considerations when Operating in Extreme Obesity BMI > 70kg/m2
  8. Experts’ Forum Video Session: Bile Duct Injury during Synchronous Laparoscopic Roux-en-Y Gastric Bypass and Cholecystectomy.
  9. Innovations in Minimally-Invasive Surgery: impact of technology’s evolution on surgeon’s well-being at Stress Congress 29.09 in Bucharest, Palace of the Parlament.

Totul a început la Napoli la sfârșitul lunii august cu Congresul Mondial al Federației Internaționale de Chirurgie a Obezității, împreună cu Congresul Național al Societății Italiene de Chirurgie a Obezității printr-un program științific bogat, unul social și o ocazie de întâlnire cu prietenii, colegii și colaboratorii.

A continuat cu cel de-al 4-lea Congres Mondial al Clubului Internațional Bariatric IBC de la Universitatea din Oxford, o oportunitate fantastică de a prezenta rezultatele studiilor noastre foarte complexe. Prima prezentare a fost despre modificările microbiotei intestinale induse de operațiile de bypass gastric și a doua despre tendințele actuale ale intervențiilor chirurgicale bariatrice de revizie, ambele fiind studii italiene multicentrice. Asta înseamnă că diferite centre universitare au colaborat pentru aceste studii și nu a fost ușor a aduna toate datele, programările, întâlnirile și rezultatele! Există un interes continuu pentru cercetare, pentru găsirea de noi idei și soluții pentru a îmbunătăți calitatea îngrijirii oferite pacienților noștri.

Prezentarea despre modificarea microbiotei intestinale după diverse tipuri de bypass gastric în timpul Congresului Internațional al Clubului Bariatric de la Universitatea din Oxford s-a clasat pe locul al treilea dintre cele 20 de rezumate atent selectate la nivel mondial, în cadrul sesiunii de premii pentru rezumate orale a British Journal of Surgery (BJS), evaluată de cei doi evaluatori independenți ai BJS! Mulțumim #ibcclub1 pentru această oportunitate!

Activitatea științifică din cadrul Congresului Mondial al Clubului Internațional Bariatric a fost completată de o altă cină în celebra Great Hall din Christ Church, loc legendar al Universității din Oxford, unde profesorii și studenții iau masa de obicei împreună.

Ultima prezentare a acestei luni este o prelegere invite speaker cu tema „Inovații în chirurgia minim-invazivă: impactul evoluției tehnologiei asupra well-being chirurgului”, susținută la Palatul Parlamentului din București, în cadrul celei de-a VI-a ediții a Congresului Internațional de Stres. Tema congresului din acest an este „Provocările digitalizărilor în managementul stresului medical”. Evoluția rapidă a tehnologiei medicale, implementarea ei în activitatea chirurgicală de zi cu zi și în sala de operație înseamnă multe beneficii pentru pacienți, dar în în același timp o mulțime de noi provocări pentru chirurgi.

Mulțumesc International Bariatric Club, mulțumesc IFSO și SICOB, mulțumesc Fundației Internaționale Ana Aslan pentru toate aceste oportunități! Mai mult decât atât, mulțumesc Universitatea Sapienza din Roma @sapienzaroma pentru că mi-ai permis să studiez, să cercetez, să public, să prezint și să fiu prezent!

#ibcclub1 #universityofoxford #oxforduniversity #sapienzauniversity #sapienzauniversitàdiroma #sapienzaroma #cristianboru #cristianborugastricsleeve #ifso2023 #barialink #gore #naples #napoli #sicobcongress #sicobcongressonazionale #sicobnapoli #ifsonapoli2023 #anaaslaninternationalfoundation

Share on:

Traduceri

Calculator BMI