Gastric Sleeve - Gastrectomia longitudinala 'Micsorarea stomacului'

Gastrectomia longitudinala laparoscopicasau tubulizarea gastrică verticală (sleeve gastrectomy LSG)

LSG sau sleeve gastric sau gastrectomia longitudinala, denumita popular si operatia de miscorarea stomacului, este o intervenție restrictiva realizata prin tehnici laparoscopice avansate, care consta in rezecția unei părți din stomac, cu realizarea unui tub gastric cu un volum de 100-120 ml (vezi foto si schița alăturata). Indicațiile: pacienţii obezi si super-obezi (IMC>35kg/m2), prezenţa patologiei asociate majore, re-intervențiile in caz de scădere ponderala insuficienta rezultata prin alte proceduri, vârsta înaintată.

Avantajele majore ale gastric sleeve (operatie micsorare stomac) sunt multiple și vizează îmbunătățirea calității vieții dvs. într-un mod sustenabil:

  1. Pierdere semnificativă în greutate: Prin reducerea dimensiunii stomacului, gastrectomia în manșon facilitează o pierdere în greutate considerabilă. Această transformare nu numai că îmbunătățește aspectul fizic, dar are și beneficii semnificative asupra sănătății generale.

  2. Controlul apetitului: Prin eliminarea unei părți a stomacului care produce grelina, hormonul responsabil de senzația de foame, gastric sleeve reduce apetitul și pofta de mâncare excesivă, contribuind astfel la menținerea unui regim alimentar echilibrat.

  3. Rezultate rapide și durabile: Procedura oferă rezultate vizibile într-un interval relativ scurt de timp, iar pierderea în greutate este, în general, susținută pe termen lung cu o abordare corespunzătoare a stilului de viață.

  4. Ameliorarea afecțiunilor asociate obezității: Gastrectomia în manșon poate îmbunătăți sau chiar inversa afecțiuni precum diabetul zaharat de tip 2, apneea de somn, hipertensiunea arterială și altele, având un impact pozitiv semnificativ asupra sănătății generale.

  5. Abordare minim invazivă și recuperare rapidă: Procedura se realizează prin intervenții chirurgicale minim invazive, ceea ce conduce la o recuperare mai rapidă și la o reducere a riscurilor asociate cu intervențiile chirurgicale mai invazive.

Contactați-ne pentru mai multe informații și pentru a începe o discuție despre cum gastric sleeve vă poate ajuta să atingeți obiectivele dumneavoastră de pierdere în greutate și să vă îmbunătățiți calitatea vieții.

Spitalizarea post-operatorie este în limitele specifice intervenţiilor laparoscopice: 2 până la maxim 5 zile. Următoarea etapă consta într-o dieta postoperatorie lejeră, semisolidă pentru 4 săptămâni, urmată de o dietă solidă hipocalorică, îmbogățită cu proteine pe termen lung. Scăderea ponderală este determinată de reducerea drastică a cantităţii de alimente ingerate de pacient datorită volumului redus al neo-tubului gastric şi datorită reducerii distensiei gastrice. Un rol important în scăderea ponderală obținută prin aceasta procedura este atribuit şi rezecţiei fundului gastric, locul de secreție al unor hormoni ce reglează apetitul si sațietatea.

Rezultatele unor studii importante arata ca LSG este sigura din punct de vedere chirurgical şi eficienta ca procedura bariatrică in obținerea unei importante scăderi ponderale şi a unei îmbunătățiri semnificative a patologiei asociate (tip diabet zaharat tip II, hipertensiune arteriale, probleme respiratorii etc).LSG este o operație bariatrica ce determina scădere ponderala importanta, in special in primii ani de la operație. În funcţie de rezultatele obținute, LSG poate rămâne ca operaţie definitivă, în condiţiile unei urmăriri atente.

În cazul unor pacienți super-obezi sau scăderii ponderale insuficiente sau a câștigului ulterior în greutate LSG se poate asocia cu o noua intervenție mai eficace (bypass gastric, diversie bilio-pancreatica).

Gastric Sleeve - Gastrectomia longitudinala 'Micsorarea stomacului'
Share on:

Pachet promotional - Chirurgie Bariatrica

** se aplica conditii de eligibilitate